Lakritstryffel
Nu har jag testat ett recept ur boken Manuelas magiske jul och det blev Lakritstryffel. Detta kommer jag garanterat göra till jul då de flesta för att inte säga alla (som vi firar julen med) gillar mörk choklad och lakrits.
Barnen tyckte de var jätte goda och det är ju bra då de inte innehåller något socker förutom det lilla som finns i chokladen. Jag gjorde om receptet lite grann mest för att jag inte hade den mängden choklad man skulle ha.
300 gram 70 % choklad
2 dl grädde
20 gram smör
1 matsked lakritspulver
Lakritspulver att rulla tryfflarna i.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Värm grädden och häll den över chokladen.
Rör om tills det blir en jämn smet och all chokladen är smält.
Tillsätt lakritspulver och smör, Blanda.
Låt stå kallt i ca 1 timme.
Rulla till bollar som du sedan rullar i lakritspulver.
Förvara i kylskåp.
Ett tips är att rulla de i lakritspulver precis när de ska ätas för det försvinner i kylskåpet.
Kommentarer
Postat av: SystrarnaCochE
Låter gott det där! Vad tycker du om Manuelas julbok? Är den värd att køpa?
Svar:
victoriajul.blogg.se
Postat av: Annas jul
Oj det här måste provas då lakrits är en stor favorit och tryffel är lätt att göra! Tack för tipset!
Svar:
victoriajul.blogg.se
Postat av: Pernilla
Tack! Det måste provas.
/P
Svar:
victoriajul.blogg.se
Trackback