Senap
Idag har jag gjort egen senap, det är inte speciellt svårt och senapen håller i flera månader. Man ska bara tänka på att man gör den några dagar innan den ska ätas för att bli riktigt god.
Idag är det 12-12-12, det innebär att det är halvlek 12 öppnade luckor och 12 oäppnade. Det är även 5 år, 5 månader och 5 dagar sedan jag gifte mig.
1 1/4 dl rödvinsvinäger
1 1/4 dl ättika
100 gram gula senapsfrön
100 gram bruna senapsfrön
3 dl strösocker
Salt
3-4 tsk kryddnejlika
- Blanda vinäger och ättika. Lägg i senapsfröna och låt svälla i 2 dagar.
- Mixa hälften av fröna släta. Lägg i en kastrull och tillsammans med socker.
- Värm sakta under uppvärmning tills sockret smält ca 15 minuter. Det får inte koka!
- Smaka av med salt och malen kryddnejlika. Ös upp på burkar.
Kommentarer
Trackback