Lingoffeepaj
Veckans recept är Lingoffeepaj en juligare variant på banoffeepaj. Tycker den är väldigt söt så det blir bättre med syrliga lingon på tycker jag.
Enkel att baka också, behöver inte ens vara i ugnen.

Lingoffeepaj
Botten
300 gram digestivekex
125 gram smält smör
1 msk kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlika
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk
100 gram lingon
3 dl vispgrädde
Lingonpulver
Mixa digestivekexen till smulor (är enklast i en matberedare)och tillsätt smält smör och kryddor.
Tryck ut i en pajform (jag gjorde i miniformat)och låt stå i frysen i 10 minuter.
Bred ut den karamelliserade mjölk på pajbotten.
Strö över lingon.
Spritsa eller bred på grädden och strö över lingonpulver.
Kommentarer
Postat av: Jul, Strålande Jul
Oj så gott och fint det ser ut! Har aldrig smakat banoffeepaj heller, men båda låter ju supermumsigt.
Svar:
victoriajul.blogg.se
Trackback