Chokladbollsfudge
Fredag och det betyder ett nytt recept. Idag är det 8 veckor till julafton. Det är dags att för mig att börja med de pysselprojekt jag tänkt göra för av erfarenhet vet jag att jag inte hinner något alls i december.

Chokladbollsfudge
1,5 dl socker
1,5 dl havregrädde
1 dl sirap
1 msk kakao
1 msk starkt kaffe
25 gram smör
1 tsk vitvinsvinäger
100 gram ljus choklad, hackad
Kokos eller pärlsocker till garnering
Värm socker, havregrädde, sirap och kakao i en tjockbottnad kastrull tills det klarar kulprovet ca 122 grader.
Ta bort från spisen.
Rör ner kaffe, smör i bitar, vitvinsvinäger och den hackade chokladen.
Rör tills allt är blandat.
Häll upp i en form ca 15 x 15 cm.
Strö över kokos eller pärlsocker.
Låt svalna.
Skär i bitar.
Kommentarer
Trackback