Saffranswienersemlor med glasskräm
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/2263864/8-3/mobiluppladdning_5fba932e2a6b222e38bb7d60.jpg)
Saffrans wienersemlor med glasskräm
0,5-1 gram saffran
1 msk kallt vatten
25 gram jäst
1,5 dl kall mjölk
1 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 kallt ägg
270 gram kylskåpskallt vetemjöl
150 gram smör, kylskåpskallt
Glasskräm:
2 dl grädde
2 dl vaniljkräm
- Blanda saffran (mald) med vatten. Låt stå i kylskåp i minst 20 minuter.
- Lös jästen med lite av mjölken, tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggulan (spara vitan till senare).
- Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och vetemjöl. Knåda till en smidig deg.
- Låt degen vila i kylskåp 10 minuter.
- Kavla ut till en rektangel på ca 30 x 40 cm.
- Hyvla 75 gram av smöret och lägg på halva degen. Vik ihop degen från långsidan och sedan en gång från kortsidan.
- Kavla försiktigt ut till 30 x 40 och upprepa steg 6 igen.
- Kavla ut igen och vik sedan degen så den bli 30 x 10 cm
- Dela degen i 10 bitar i trianglar. Lägg på bakplåtsklädd plåt.
- Låt jäsa i minst 1 timme.
- Pensla med äggvitan som vispas upp.
- Grädda i ca 7 min på 250 grader.
- Låt svalna.
- Vispa grädden hårt och blanda ner vaniljkrämen. Vispa ihop.
- Skär av toppen på semlan och spritsa ner krämen.
Kommentarer
Postat av: Jul hos Linda
Åh, det låter så himla gott!
Svar:
victoriajul.blogg.se
Trackback