Saffransmunkar

Saffransmunkar
0,5 gram saffran
1 isbit
25 gram jäst
75 gram smör i bitar
2,5 dl mjölk
1,5 dl socker
1 ägg
6-7 dl vetemjöl
Lägg saffranet med isbiten och låt stå i ca 40 minuter.
Smula jästen och lös upp den med mjölken.
Tillsätt smör saffran, socker och ägg.
Tillsätt mjölet i omgångar, kör ca 10 minuter i assistent.
Låt jäsa i 1,5 timme.
Kavla ut till ca 1,5 - 2 cm och stansa ut till valfri figur (använd pepparkaksmått ) eller klassiska ringar.
Låt i 30 minuter under bakduk.
Fritera på ca 180 grader. En minut per sida brukar vara lagomt.
Torka på papper och rulla i socker.
Jag har också varit sugen på att testa att göra saffransmunkar, få se om det blir av i år...