Saffransbullar med vanilj

Vanilj saffransbullar
1 gram saffran
1 msk vatten
150 gr rumsvarmt smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
0,5 tsk salt
1 dl vit sirap
Ca 13 dl vetemjöl
Fyllning:
100 gram rumsvarmt smör
1 msk vanilj socker
0,75 dl socker
Pensling
Ägg
Pärlsocker
Blanda saffran med vatten och låt stå i ca 20 min i kylskåp.
Smula ner jästen och tillsätt mjölken kall.
Tillsätt övriga ingredienser, mjölet lite i taget.
Kör i bakmaskin ca 10 minuter
Låt jäsa i minst 1 timme gärna 1,5 timme.
Blanda ihop fyllningen.
Dela degen i två delar.
Bred på fyllningen och rulla ihop.
Skär cm tjocka skivor
Låt jäsa 30 minuter
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
Grädda på 225 grader i ca 8 minuter