Pepparkakslimpa
Idag blev det en juligare variant av ett långpannebröd, ett pepparkaksbröd.
![(null)](https://cdn2.cdnme.se/2263864/8-3/mobiluppladdning_5fac284cddf2b337d2696ab3.jpg)
Pepparkaksbröd i långpanna
1 liter fil
12 dl rågsikt
2 dl sirap
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1,5 msk kanel
2 tsk nejlika
1 msk ingefära
Häll filen i en bunke.
Tillsätt sirap
Blanda ner bikarbonat, bakpulver, salt och kryddor i lite av mjölet.
Rör ner mjölblandningen i filen.
Tillsätt resten av mjölet.
Smörj en långpanna.
Tillsätt smeten i långpannan.
Grädda på 100 grader i 60 min
Höj sedan till 150 grader och grädda i 30-35 minuter.
Kommentarer
Trackback