Vörtbullar

(null)

Vörtbullar

25 gram jäst

50 gram smör rumsvarmt 

3 dl porter

1,5 dl julmust

1 tsk nejlika

1 tsk pomeransskal 

1,5 tsk malen ingefära 

0,75 dl mörk sirap

1,5 tsk salt

2,5 dl grovt rågmjöl

8-10 dl vetemjöl 

Ev 1 dl russin


Pensling: Mörk sirap och vatten


Smula jästen i en bunke.

Lös upp jästen med lite av portern och tillsätt resten av portern och julmusten.

Rör ner kryddorna, sirap, salt och smöret i bitar.

Tillsätt russin om du vill ha det i 

Tillsätt mjölet, lite i taget tills det blir en smidig deg, gärna lite kladdig. 

Låt jäsa i minst 1 timme.

Baka ut till bullar.

Lägg på plåt och låt jäsa i 1 timme till.

Pensla med mörk sirap blandat med lite vatten. 

Grädda på 200 grader i 10-12 minuter. 


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback