Saffransskorpor

Saffransskorpor
0,5 gram saffran
1 isbit eller 1 msk kallt vatten.
100 gram smält smör
3 ägg
2,5 dl socker
6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100 gram grovhackad mandel
100 gram grovhackad vitchoklad
Mal saffranet om du använder hela pistiller lägg i en isbit tills den smält eller vatten (använder du vatten ställ i kylskåp 30 minuter) för att dra ur smaken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, bakpulver, vitchoklad, mandel i en bunke.
Tillsätt saffran, smör och äggblandningen i mjölskålen.
Blanda till en deg, den blir lite kladdig.
Gör till tre längder på mjölat bord och lägg på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda på 200 grader i 18 minuter.
Ta ut plåten och skär längderna till cm tjocka skivor.
Lägg de med snittytan uppåt på plåten och låt torka 45 min på 125 grader.
Låt de ligga kvar och svalna i ugnen.