Pensionärskaka med saffran
Pensionärskaka med saffran
Kaka:
200 gram smör
0,5 gram saffran
3 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
125 gram smör
1 dl mjölk
4 tsk vaniljsocker
Ugn 175 grader varmluft 160 grader
Mortla saffran med lite av sockret.
Smält smöret och tillsätt saffranet, låt puttra lite.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjölk och smörblandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt.
Häll i en smörad och kokosbröad form ca 24 cm.
Grädda i nedre delen av ugnen i 40- 45 minuter.
Medans kakan svalnar gör fyllningen.
Smält smöret, tillsätt mjölk och vaniljsocker. Låt koka rejält i 3 minuter.
Dela kakan i mitten och fördela fyllningen.
Lägg ihop kakan och pudra med florsocker.