Saffranskubb
Blir många saffransrecept i år, är det något annat ni önskar recept på ?

Saffranskubb
- 6,5 dl vetemjöl
- 0,5 gram saffran
- 1,5 dl socker
- 2 tsk hjorthornssalt
- 7 rivna bittermandlar
- 125 gram rumsvarmt smör
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
- Pärlsocker till topping
Sätt ugnen på 225 grader.
Stöt saffran med lite av sockret i en mortel.
Blanda det med övriga sockret, mjöl, hjorthornssalt och bittermandel i en bunke.
Dela smöret i småbitar och blanda in det i mjölblandningen.
Tillsätt ägg och mjölk och rör snabbt ihop till en deg.
Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar.
Doppa i pärlsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper på.
Grädda i ugnen i ca 12 minuter.
Kommentarer
Trackback