Saffranshjärtan

Saffranshjärtan
- 1/2 paket jäst
- 100 gram smö
- 3 dl mjölk
- 0,5 gram saffran
- 1 ägg
- 1 dl socker
- 1 krm salt
- Ca 11 dl vetemjöl
Fyllning:
- 150 gram rumsvarmt smör
- 1,5 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
Pensla:
- 1 ägg
- Pärlsocker
Smält smöret och tillsätt saffran, lut puttra lite.
Tillsätt mjölk och värm till 37 grader.
Smula ner jästen och lös upp den med mjölkblandningen.
Tillsätt övriga ingredienser.
Låt jäst i 40 minuter.
Rör under tiden ihop ingredienserna till fyllningen.
Dela degen i 2 bitar och kavla ut till rektanglar.
Bred på fyllningen och rulla ihop från båda kortsidor.
Dela i bitar och lägg på en plåt.
Låt jäsa i 30-40 min
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
Grädda på 250 grader i 6-8 minuter
Kommentarer
Trackback