Saffransmazariner

Saffrans mazariner
Mördeg
180 gram smör
90 gram florsocker
270 gram vetemjöl
1-2 äggulor
Fyllning
50 gram smör
0,5 gram saffran
100 gram rumsvarmt smör
370 gram mandelmassa
2 rumsvarma ägg
3 rumsvarma äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl
Topping
Florsocker och vatten
Blanda alla ingredienser till mördegen, tillsätt ett ägg i taget.
Låt vila i kylskåp i 45-60 minuter.
Under tiden gör fyllningen:
Smält smöret tillsammans med saffranet.
Riv mandelmassan och blanda med det rumsvarma smöret.
Tillsätt det smälta smöret med saffran.
Blanda i äggen och äggulorna ett i taget.
Blanda i vaniljsocker och vetemjöl.
Kavla ut degen och lägg den över mazarinformarna.
Tryck ut degen i formarna.
Klicka i fyllningen, ca 3/4 i varje form.
Grädda i 180 grader varmluftsugn i ca 16 min.
Blanda florsocker med lite vatten och stryk på mazarinerna.
Ser jättegoda ut! Var de svåra att göra?