Kokosmums

När jag var liten gjorde min mamma ofta kokosmums till födelsedagar och jul. 
Så därför känns det lite festligt att göra dessa till jul. De är försvinnande goda. 
(null)

1,5 msk gelatin

4,5 msk hett vatten

4 dl socker

1,5 dl kallt vatten 

1 äggvita

2 tsk vaniljsocker 

3,5 dl kokos

1,5 msk kakao


Blanda gelatin med det heta vattnet och låt stå i ca 5 min. 

Vispa socker, kallt vatten, äggvita och vaniljsocker tills det blir vitt. 

Tillsätt gelatinet under vispning. 

Vispa i 15 minuter. 

Blanda kokos och kakao. Lägg hälften av det i en form. 

Bred ut smeten på kokosblandningen. 

Häll resten av kokosblandningen på. 

Låt stelna i kylskåpet i 3 timmar. 

Skär upp i bitar och doppa kanterna i kokosen. 

Förvaras i kylskåp.



Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback