Kokosmums

Bär jag var liten gjorde min mamma ofta kokosmums, vill minnas att det var till födelsedagar och jul. 

(null)

1,5 msk gelatin

4,5 msk hett vatten

4 dl socker

1,5 dl kallt vatten 

1 äggvita

2 tsk vaniljsocker 

3,5 dl kokos

1,5 msk kakao


Blanda gelatin med det heta vattnet och låt stå i ca 5 min. 

Vispa socker, kallt vatten, äggvita och vaniljsocker tills det blir vitt. 

Tillsätt gelatinet under vispning. 

Vispa i 15 minuter. 

Blanda kokos och kakao. Lägg hälften av det i en form. 

Bred ut smeten på kokosblandningen. 

Häll resten av kokosblandningen på. 

Låt stelna i kylskåpet i 3 timmar. 

Skär upp i bitar och doppa kanterna i kokosen. 

Förvaras i kylskåp.


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback