Kastrullbröd
När hösten kommer vill jag alltid fylla upp frysen. Idag gjorde jag kastrullbröd, enkelt att göra och gott.
Kastrullbröd
1,5 dl fiberhavregryn (använder Gyllenhammars )
2,5 dl vatten
1 tsk salt
50 gram smör
50 gram jäst
2,5 dl mjölk
0,5 dl ljus sirap
1 liter vetemjöl
Koka ihop havregryn, salt och vatten till en gröt i en stor kastrull.
Tillsätt smöret och rör tills det smält.
Tillsätt mjölken.
Smula jästen och tillsätt den, rör tills det löst sig.
Rör ner sirapen.
Rör ner mjölet, tillsätt lite i taget tills det blir en smidig deg.
Låt jäsa i 45 minuter.
Gör till bollar och platta ut med handen.
(Jag gör 13 st) Nagga med gaffel.
Låt jäsa i 45 minuter.
Grädda i mitten av ugnen på 250 grader i 7 minuter tills de får fin färg.
![](https://cdn1.cdnme.se/2263864/8-3/img_9981_598a0abde087c3457c9a19bd.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/2263864/8-3/img_9980_598a0aba2a6b227346847eda.jpg)
Kommentarer
Postat av: Emma - Magiska vinterland
Det lät som ett gott bröd, jag måste nästan prova att baka det någon gång. :)
Svar:
victoriajul.blogg.se
Trackback