Anna-dagen

Enligt de gamla traditionerna skulle man idag, på Annadagen lägga lutfisken i blöt, testa julölen som skulle läggas på jäsning idag samt påbörja jultvätten och julbaket. Förr skulle alla julförberedelser vara klara till lucia dagen så de hade inte så många dagar på sig att ordna med julbaket och tvättningen. Nu känns det som om det blir mer att göra efter att man firat lucia, fast jag tycker det lät som en bra ide, göra allt klart till lucia och när man var klar firade man det genom att äta och dricka gott och vila upp sig inför julen.
 
Anna dagen betyder även att namnsdag i vår familj så grattis till dotter, mamma, min mormor,  mig själv och alla andra Annor därute.
 
Hur ligger ni till med julförberedelserna?
 
I år har jag inte bakat lika mycket godis och det är för att jag inte känner mig så manad att göra det, jag brukar göra en massa godis men det är bara onödigt då det inte går mycket godis alls i vår familj men några sorter till ska jag försöka hinna med. I år fokuserar jag istället mer på julmaten.
 

Kommentarer
Postat av: johanna

Njea vi ligger till lite sådär. Jag har bakat pepparkakor och lussebullar, gjort knäck och ischoklad men tror inte allt det kommer räcka till jul så behöver nog göra lite mer av godiset. och sen finns det ju massa mer godissorter jag vill testa! och granen ska upp och....njea säger jag nog, vi har en del kvar :)

Svar: Här ska granen också snart upp. Hade tänkt köpa en på fredag och klä den på söndag eller fredagkväll
victoriajul.blogg.se

2015-12-09 @ 12:30:48
URL: http://arildsdottir.blogg.se

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback