Nyttiga bountybollar utan socker
Varje år brukar jag göra bountybollar till jul, men de flesta jag firar jul med gillar inte sötsaker eller äter inte godis alls vilket gör att det brukar bli mycket av de godiset jag gör blir över. I år har jag dock tänkt göra lite nyttigare godis och blev så glad när jag hittade ett recept på bountybollar som dessutom smakade väldigt bra och inte alls lika sött som det vanliga receptet jag brukar göra. Receptet har jag gjort om lite så det passar mig bättre.
Bountybollar
2 dl färska dadlar utan kärna
1 dl kokosgrädde (endast det tjocka i burken som är överst)
200 gram riven kokos
1 tsk vaniljpulver (ej vaniljsocker)
150 gram 70% choklad
Lägg allt utom chokladen i en mixer eller matberedare och mixa till en jämn smet
Rulla till bollar och låt stå kallt.
Smält chokladen och temperera den gärna.
Doppa bollarna i chokladen och förvara de sedan i kylskåpet.
Kommentarer
Postat av: Lina Eckerström
Åh mums. Dessa ska definitivt göras, tack för tipset :)
Men en fråga, kokosgrädde? Var hittar man det? Är ddet i mejeriet eller är det vid kokosmjölken?
Ha en fin dag!
Svar:
victoriajul.blogg.se
Postat av: Josefines jul
Vad gott det såg ut! Smakar det som bountychokladen man köper i afärren? :)
Svar:
victoriajul.blogg.se
Postat av: Anonym
Ser fram emot att få testa det
Trackback