Daim

Till glöggprovningen hade jag gjort daim vilket är väldigt enkelt och snabbt att göra.
 
 
Det är egentligen samma recept som knäck fast med choklad på.
 
Man tar lika delar socker,sirap och grädde. Jag tog 2,5 dl av alla delarna och kokade upp det till 140 grader för att få den hårda knäckiga ytan. Sedan bredde jag ut det på ett bakplåtpapper och skar i bitar innan den stelnat helt. Jag smälte 100 gram ljus choklad och penslade på med en brödpensel.
Förvara i frysen. 

Kommentarer
Postat av: minglittrigajul.blogg.se

Men så gott! Det är något nytt jag skulle kunna prova på denna jul :)

Svar: Enkelt också. Man kan behöver inte koka den till 140 grader heller om man vill ha den lite mjukare
victoriajul.blogg.se

2014-11-18 @ 08:35:52
URL: http://minglittrigajul.blogg.se/
Postat av: Josefines jul

Såg jättegott ut!

2014-11-18 @ 12:59:21
URL: http://www.nattstad.se/josefinesjul

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback