Sockertermometer

Den på bilden från Bagaren och kocken köpte jag för några år sedan, hur bra som helst och värd varenda krona. Skulle inte klara julbaket utan den. Har haft många digitala termometrar också men de går lätt sönder vid höga temperaturer som tex kola kräver.
Har inte provat just den, men har en i samma form. Den där är bra eftersom termometern sitter fast i ett stativ och mäter därmed mitt i smeten - inte mot kastrullens botten.
SV; tack för tipset om frikadellerna - tyvärr pallar inte min mage ost, men min sambo lär älska dem. Ska testa till helgen =)
Jag funderar också varje på att köpa en termometer till kolakokningen, vi har en digital som vi har när vi friterar men jag har inte vågat stoppa ner den i knäcken.
En termometer är ett måste! Har inte testat den där, jag har en rund, men den mäter också mitt i smeten.
En sockertermometer är nästan oumbärlig för godistillverkningen. Jag föredrar själv digitala termometrar så att man kan se den exakta temperaturen, vilket jag tycker kan vara krångligt med "analoga" termometrar.
Oj, ja nu märkte jag att jag är en rookie i köket.. Sockertermometer? vad är skillnaden på en sån och en vanlig matlagningstermometer? =)