Sockertermometer

I år måste jag köpa en sockertermometer så jag kan göra mitt godis som man ska. Tycker det är svårt att göra kulprov och att det inte alltid blir bra ändå, så nu ska det köpas en sockertermomter.Jag har letat runt lite på nätet men jag vet inte riktigt vad man ska välja. Har ni något tips? Ska man ha en digital eller inte ?
 
Vad tror ni om denna? Finns hos Bagaren och Kocken 189:-
 

Kommentarer
Postat av: Madeleine W

Den på bilden från Bagaren och kocken köpte jag för några år sedan, hur bra som helst och värd varenda krona. Skulle inte klara julbaket utan den. Har haft många digitala termometrar också men de går lätt sönder vid höga temperaturer som tex kola kräver.

Svar: Tack då ska jag köpa denna. Alltid bra att veta vad andra tycker
victoriajul.blogg.se

2012-10-29 @ 10:40:02
URL: http://www.minvitajul.blogspot.com
Postat av: Erica AKA Tomtens Dotter

Har inte provat just den, men har en i samma form. Den där är bra eftersom termometern sitter fast i ett stativ och mäter därmed mitt i smeten - inte mot kastrullens botten.

Svar: Perfekt, det får bli en sådan
victoriajul.blogg.se

2012-10-29 @ 11:59:54
URL: http://tomtensdotter.blogg.se
Postat av: Jessica

SV; tack för tipset om frikadellerna - tyvärr pallar inte min mage ost, men min sambo lär älska dem. Ska testa till helgen =)

Svar: Hoppas han gillar dom!
victoriajul.blogg.se

2012-10-29 @ 17:14:54
URL: http://julilaloland.blogspot.com
Postat av: Maries strålande jul

Jag funderar också varje på att köpa en termometer till kolakokningen, vi har en digital som vi har när vi friterar men jag har inte vågat stoppa ner den i knäcken.

Svar: I år ska jag köpa en, jag har funderat varje år men det har aldrig blivit av. Men risken är ju att man måste kasta godis då man inte får till det
victoriajul.blogg.se

2012-10-29 @ 17:52:19
URL: http://julen.gladers.net
Postat av: Johanna

En termometer är ett måste! Har inte testat den där, jag har en rund, men den mäter också mitt i smeten.

Svar: Jo man måste nästan ha det. Man slipper få en massa godis som inte går att äta =)
victoriajul.blogg.se

2012-10-29 @ 19:59:20
URL: http://johannasjulblogg.blogspot.com
Postat av: Ellinors julblogg

En sockertermometer är nästan oumbärlig för godistillverkningen. Jag föredrar själv digitala termometrar så att man kan se den exakta temperaturen, vilket jag tycker kan vara krångligt med "analoga" termometrar.

Svar: Tack för dina tankar, alltid bra att veta vad andra tycker
victoriajul.blogg.se

2012-10-30 @ 00:45:16
URL: http://ellinorsjulblogg.blogg.se/
Postat av: Em

Oj, ja nu märkte jag att jag är en rookie i köket.. Sockertermometer? vad är skillnaden på en sån och en vanlig matlagningstermometer? =)

Svar: Den är gjord för att tåla högre temperaturer som när man gör godis
victoriajul.blogg.se

2012-10-30 @ 16:18:26
URL: http://www.eeebee.se/underbarajul

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback