Årets spel 2012

Årets spel är nu utsedda, i år har det tillkommit en ny kategori Årets spelnyhet.
 
Årets Familjespel bild´it  479:- En slags blandning mellan gamla Meccano och legobyggande, men mycket mer utmanande. Spelarna använder var sin kran på ett snöre, som antingen hålls i handen eller knyts fast vid pannan. Sedan gäller det att få ihop mer eller mindre fantasifulla konstruktioner av olikformade föremål. En rejäl utmaning som också går att spela i lag, eller att ge de yngre barnen fördelar
 
Årets Barnspel Mato mato 299:- Genom en ovanlig spelkonstruktion handlar det om att spelarna för var sin mask från den ena komposten till den andra. På vägen får man gissa vilken mask, de kryper i underjorden, som kommer först till de olika etapperna på vägen. Den som gissar rätt får mata sin mask och får en extra skjuts framåt. Originellt, välbyggt och med utrymme för överraskningar under vägens gång - både för yngre och äldre spelare.
 
Årets vuxenspel Timeline 229:- Spel som går ut på att gissa rätt årtal har vi sett förut. Men här gäller det att lista ut om olika händelser och uppfinningar skett före eller efter de andra. I takt med att korten med årtal läggs ut på bordet blir det en allt större utmaning. Kul och allmänbildande för vuxna och klipska ungdomar.
 
Årets spelnyhet Compact Curling 179:- Trots det lilla formatet känns det på riktigt och blir oerhört marigt att få i väg stenarna över den lilla banan, även om det nu inte går att sopa banan. Ett utmärkt sätt att lära sig hur curling går till och spännande att spela mot varandra - ung som gammal. Godkänt av Svenska Curlingförbundet
 
Alla priser är tagna från Lekmer och informationen om spelen är tagen härifrån

Kommentarer
Postat av: Helly

Åh spel hör verkligen julen till. Längtar redan till en härlig spelkväll någon gång i mellandagarna. Det lilla maskspelet tror jag att sonen skulle gilla. Och curling, det tror jag kan passa en av mina bröder. Tack snälla för tipsen! :)

Svar: Vad kul att du gillade tipsen
victoriajul.blogg.se

2012-10-22 @ 14:53:14
URL: http://hellysjul.blogspot.com
Postat av: sandra

Tack för tipsen=D

Svar: =)
victoriajul.blogg.se

2012-10-22 @ 14:53:47
URL: http://sandransjul.blogg.se
Postat av: ebba

fin blogg!

Svar: Tack så mycket
victoriajul.blogg.se

2012-10-22 @ 16:40:36
URL: http://nattstad.se/ebbapettersson

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback