Julskinka

Visste ni att till för några år sedan så var det helt normalt om julskinkan innehöll både smakförstärkare och fosfater ? Nu förtiden finns det få skinkor som innehåller det, vilket är jätte bra tycker jag.
Eftersom många är vana vid de här skinkorna tycker en del att en riktig skinka är torr eftersom den inte är uppumpad med vatten och annat skräp,
 
Vill du ha en bra skinka?  Läs innehållsförteckningen, ju färre ingredienser desto bättre. Dom flesta skinkorna innehåller nitrit (E250) som gör att skinkorna blir rosaaktig i färgen. Om man inte tillsätter det blir skinkorna mer gråaktiga (vilket dom är i Finland om jag fattat det rätt). Nitritet gör också att skinkan håller längre.Försök hitta en KRAV märkt skinka, för de tillåter inte nitrit. Det får däremot finnas i en ekologisk skinka.
 
Hur tänker ni då ni väljer skinka?
 

Sedan några år tillbaka brukar vi alltid ha ekologisk skinka på julbordet, vill helst hitta en nitritfri. Det allra bästa vore ju att köpa skinkan direkt av en grisbonde för att slippa alla e ämnen som de ska stoppa i.
 
 
 
Denna skinkan är nitritfri och kommer från Ekodirekt där man kan beställa skinka. Priset för denna ligger på 205 kronor per kilo

Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback