Linfröbullar
Idag har jag testat det första receptet ur Hembakat. Det blev ingen juligt direkt utan Linfröbullar. Jag drog ner ugnen till 225 grader och ahde dom inne 8 minuter ungefär för jag tyckte dom blev för mörka annars. Tycker att dom är väldigt goda, så dessa kommer att bakas fler gånger.

50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet.
2. Häll på resten av vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrö och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl lite i sänder tills degen är blank och smidig. Låt jäsa i bunken under bakduk i ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och rulla de till tjocka längder.
4. Dela varje längd i 10 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda mitt i ugnen i 13-15 min. Låt svalna under bakduk

50 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
1/2 msk salt
2 msk neutral olja
1 msk mörk sirap
1 dl linfrö
3 dl grahamsmjöl
8-10 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av vattnet.
2. Häll på resten av vattnet och tillsätt salt, olja, sirap, linfrö och grahamsmjöl. Arbeta in vetemjöl lite i sänder tills degen är blank och smidig. Låt jäsa i bunken under bakduk i ca 30 min.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta ihop den. Dela degen i två delar och rulla de till tjocka längder.
4. Dela varje längd i 10 bitar och rulla till bullar. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
5. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda mitt i ugnen i 13-15 min. Låt svalna under bakduk
Kommentarer
Trackback