Mariannetryffel

Letade efter lite julgodis recept och ville ha nåt jag inte testat tidigare och hittade Mariannetryffel.

30 st mariannekarameller
250 gram mörk choklad minst 70 %
1 dl vispgrädde
200 gram vitchoklad


1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.

2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.

3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.

4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp



Recept och foto: Linnea Svensson Lånat bild & recept härifrån

Kommentarer
Postat av: Tomtenissan jul

Åh vad gott det lät...kanske ska provas.

2011-11-07 @ 13:29:01
URL: http://tomtenissansjul.blogg.se/
Postat av: Sandra

Åh detta ser gott ut, ska nog prova detta!

2011-11-10 @ 21:58:50

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback