Mariannetryffel
Letade efter lite julgodis recept och ville ha nåt jag inte testat tidigare och hittade Mariannetryffel.
30 st mariannekarameller
250 gram mörk choklad minst 70 %
1 dl vispgrädde
200 gram vitchoklad
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp
Recept och foto: Linnea Svensson Lånat bild & recept härifrån
30 st mariannekarameller
250 gram mörk choklad minst 70 %
1 dl vispgrädde
200 gram vitchoklad
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp
Recept och foto: Linnea Svensson Lånat bild & recept härifrån
Kommentarer
Postat av: Tomtenissan jul
Åh vad gott det lät...kanske ska provas.
Postat av: Sandra
Åh detta ser gott ut, ska nog prova detta!
Trackback