Julen på kredit

På väldigt många sidor på nätet man kommer in på så hittar man denna :



Handla nu betala efter jul, jag tycker det verkar dumt att handla julklappar på avbetalning. Det är då inget jag skulle göra och jag hoppas inte att någon använder sig av det för att köpa julklappar till mig. Har man inte råd att köpa julklappar bör man inte köpa dom heller anser jag. Bättre att tillverka något själv eller ge bort en "biljett" med barnpassning, middag eller liknande.

Vad tycker ni? Skulle ni köpa julklappar på avbetalning?

Kommentarer
Postat av: Jessıca Yaman

Jag tycker man kan göra det om man VET att man har råd med det efter julen. Många har ju att man kan betala efter jul en ENGÅNGSSUMMA och har man råd med det så varför inte. Dvs. Om du har råd att köpa julmat, julsaker osv för 2000 kr i dec men vill vänta med att lägga 2000 på julklapparna till januari...

Men jag tycker inte att man ska skuldsätta sig! Vet alltför många som inte kommer igen ekonomiskt förrän mars efter julinköpen. Helt galet.

2011-11-19 @ 11:58:47
URL: http://jamilja.blogg.se/
Postat av: Tomtenissan jul

Näe, jag skulle aldrig köpa julklappar på avbetalning. Man får anpassa julklappar efter plånbok, tycker jag. Men förstår att många trillar dit om man tex inte har så mycket pengar och man har barn att köpa till.

2011-11-19 @ 12:41:25
URL: http://tomtenissansjul.blogg.se/
Postat av: Caroline

Usch nej, inga klappar på avbetalning!

Ha det bra!

2011-11-19 @ 14:33:52
Postat av: Jessica

Förra året hade jag varit sjukskriven efter en trälig knäoperation och det dröjde med pengarna från försäkringskassan. Jag visste inte om jag skulle hinna få dem innan jul, så därför var det var supersmidigt att beställa klappar från cdon i nov/dec och betala i februari när jag visste att jag skulle få ordentlig lön igen.

Däremot skulle jag aldrig göra det om det var så att jag t.ex. var arbetslös eller helt enkelt inte visste om jag skulle ha pengarna när det var dags att betala. Det är ju STOOOR skillnad på att skuldsätta sig och vara ekonomiskt smart tycker jag.

2011-11-19 @ 17:01:00
URL: http://julilaloland.blogspot.com
Postat av: Helena - Hellys Jul

Håller med dig, inte bra att köpa på avbetalning. Det kan ge en väldigt tuff start på det nya året. Men allt handlar om att var och en har koll. Julen ska kännas avslappnad och inte ge en bitter eftersmak när fakturan dimper ner sen.



Tack söta du för din hälsning :) Julblommor är så härligt!

2011-11-19 @ 17:13:51
URL: http://hellysjul.blogspot.com
Postat av: Emelie - Emelies Christmas

Jag betalar hellre allting på en gång :)

2011-11-19 @ 20:34:00
URL: http://emelieschristmas.blogg.se/
Postat av: Lina

Aldrig. Om det är någon gång som man har lite ont om pengar så är det ju efter jul, och jag hatar att skjuta upp betalningar.

2011-11-20 @ 07:05:46
URL: http://www.sagojul.blogspot.com
Postat av: Sanna

Bättre att sppara i förväg än att betala i efterhand. Julen kommer ju inte som någon överraskning direkt. Jag tror inte jag skulle kunna njuta av julen på samma sätt om jag hade köpt klapparna på kredit.

2011-11-20 @ 11:17:17
URL: http://sannasjul.blogspot.com

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback