Lakritskola
3/4 dl turkisk peppar
3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
2 tsk smör
* Klä en form ca 20x20cm med bakplåtspapper.
* Krossa karamellerna med en mortel.
* Blanda grädde, socker, sirap, och de krossade turkiska karamellerna i en vid gryta.Låt det koka upp under omrörning. Låt sedan koka kraftigt utan lock och utan att röra tills den är 117 -120 grader. Ca 15 min.
* Rör ner smöret och häll smeten i formen, Ställ kolan kallt för att svalna.
* Skär eller klipp kolan i bitar. Slå in i bakplåtspapper annars fastnar dom i varandra.
Sv: Jag hittade ett recept hos Tomtens dotter som jag tyckte blev JÄTTEBRA! Det "vanliga" receptet (Leilas) blir lite för mastigt för min smak, så detta var verkligen bättre.
http://tomtensdotter.blogg.se/2011/november/rocky-road.html
Älskar kola och älskarlakrits så det kanske kan vara nått för mig :)