Hallon- & chokladtryffel
Såg Leilas söta jul och testade att göra hennes hallon-& choklad tryffel, perfekt eftersom jag hade plockat lite hallon på våra hallonbuskar . Detta godis är inte så sött och det är ju nästan nyttig, eftersom mörk choklad innehåller mycket nyttiga saker.
150 gram hallon
2 msk flytande honung
0,5 st vaniljstång
230 gram mörk choklad 70%
60 gram mjukt smör
Kakao att rulla i
* Mixa hallonen med en stavmixer och sila bort kärnorna, det ska bli 1 dl hallonpuré.
* Finhacka chokladen och smält den i ett vattenbad.
* Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.
* Sjud försiktigt upp hallonpuré, honung, vaniljstång och frön i en kastrull.
* Ta bort vaniljstången och häll den varma hallonpurén i chokladen och vispa den slät.
* Tillsätt smöret i små bitar, lite i taget och vispa till det blir en slät och fin smet.
* Häll upp i en låg form och låt stelna i rumstemperatur.
* Forma till kulor och rulla i kakao.
Det här låter riktigt gott, hur smakade det? Skulle du rekommendera att ha det på gottebordet?