Amerikansk Chokladfudge
2½ dl pecannötter eller valnötter
1 msk smör
1 nypa salt
200 g ljus choklad eller mjölkchoklad
300 g fin mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
1½ tsk vaniljsocker
* Sätt ugnen på 175 grader, Klä en form ca 20x20 cm med bakplåtspapper.
* Hacka nötterna och sprid ut dom glest på en plåt. Rosta dom i ca 10 minuter - Akta så de inte bränns.
* Lägg smör och salt i en skål och häll de varma nötterna i skålen. Rör tills smöret smält. Ställ åt sidan.
* Hacka all choklad fint och lägg i en bunke tillsammans med den kondeserade mjölken.
* Smält chokladen över ett vattenbad (eller i micron). Rör om ordentligt.
* Blanda i nötter och vaniljsockret i chokladen och häll upp i formen. Släta till ytan med en sked.
* Låt svalna och sätt in i kylskåpet i minst en timme. Ta ur formen och skär i fyrkanter.
sv: Det är till min mormor så bilder skulle funka. Tyvärr har jag inte på alla oss barnbarn och både temuggar samt krämer har hon för en hel livstid ;) Tror att det lutar mot en middag och ett biobesök eller en fin julkorg med diverse saker.
Det ser riktigt smarrigt ut!
Åh herre jäklarns vad gott det ser ut! Det blev en tidig och alldeles för liten middag och nu sa magen hej! Kan du skicka över några ;) Nä, det blir nog en julknäcke med edamer :)
Vad sa dottern om paketkalendern under granen?