Saffranskaka

3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
0,5g saffran
1 msk ljus rom
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt.

Till formen:
Smör
Kokosflingor

Dekorering
Florsocker

Ugn 175 grader

Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smör tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda ner det i äggsmeten.

Smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokos. Fyll i smeten.


Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30min Prova med en sticka den ska inte vara kladdig.




Jag glömde florsockeret


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback