Saffransbullar
50 g jäst
100 g smör
5 dl mjölk 3%
250 g lätt kesella
1 g saffran
1½ dl socker eller sirap
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
Pensling:
1 Ägg
Smula jästen i en bunke.
Smält smör och tillsätt mjölk, Värm till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Baka ut till lussekatter
Jäs 40 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i 5-10 min

100 g smör
5 dl mjölk 3%
250 g lätt kesella
1 g saffran
1½ dl socker eller sirap
½ tsk salt
17 dl vetemjöl
Pensling:
1 Ägg
Smula jästen i en bunke.
Smält smör och tillsätt mjölk, Värm till 37 grader. Häll över jästen och rör tills den löst sig.
Tillsätt kesella, saffran, socker, salt och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt ca 40 min.
Baka ut till lussekatter
Jäs 40 min.
Pensla med uppvispat ägg.
Grädda i 225 grader i 5-10 min

Kommentarer
Trackback