Fudge
Igår blev det lite fudge. Jag tycker att man ska göra dubbelsats då det tar rätt lång tid att göra och är väldigt gott.
3dl grädde
3 dl socker
1 msk smör
1 msk sirap
3 msk kakao
Blanda grädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter.
Koka upp och koka tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125 grader, ca 40 minuter.
Rör i smeten ganska ofta.
Tillsätt kakao och häll smeten i en form ca 13x20 cm
Låt stelna skär sedan i bitar.
fudge är så gott! och det är det julgodis som martin brukar få stå dör, hihi.
i helgen vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. är lite sugen på att fara till strömsund, men jag får se hur jag gör...tore är ju lite krasslig också så det kanske blir en lugn helg hemma?
Vad ska ni hitta på?