Bountyfudge

Bountyfudge
1,5 dl ljust muscovadosocker
1,5 dl kokosgrädde
1 dl ljus sirap
1 msk smör
1 tsk flingsalt
100 gram mjölkchoklad
100 gram kokos
200 gram kondenserad mjölk (1/2 burk)
Dekor
100 gram mjölkchoklad
1 tsk naturell olja
Värm farinsocker , kokosgrädde och sirap under omrörning i en tjockbottnad kastrull på medelvärme tills de klarar kulprovet eller är 122 grader.
Rör ner smör, salt och den hackade chokladen.
Rör till en slät massa.
Häll upp i en form med bakplåtspapper.
Låt den stelna.
Blanda ihop kondenserad mjölk och kokos och bred på fudgen.
Skär i bitar och ställ i frysen.
Smält chokladen och rör ner oljan.
Doppa/ stryk på bitarna i chokladen.
Varmchoklad cookies

Vispa smör och socker pösigt.
Tillsätt ägg och vaniljextrakt.
Blanda alla mjöl, kakao, oboy portion och bakpulver i en bunke.
Blanda i mjölblandningen i smör och äggblandningen och blanda en slät smet. Den blir lite kladdig.
Rör ner chokladknappar och marshmallows.
Rulla till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader i ca 10 minuter.
Satsumas

Lingoffeepaj

Lingoffeepaj
Botten
300 gram digestivekex
125 gram smält smör
1 msk kanel
1 tsk malen ingefära
1 krm malen nejlika
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk
100 gram lingon
3 dl vispgrädde
Lingonpulver
Mixa digestivekexen till smulor (är enklast i en matberedare)och tillsätt smält smör och kryddor.
Tryck ut i en pajform (jag gjorde i miniformat)och låt stå i frysen i 10 minuter.
Bred ut den karamelliserade mjölk på pajbotten.
Strö över lingon.
Spritsa eller bred på grädden och strö över lingonpulver.
Lingonkolapaj

Lingonkolapaj
Pajdeg
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Kolasås
1 dl grädde
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl sirap
150 gram smör
1 tsk flingsalt
100 gram lingon
Dela smöret i bitar.
Blanda smör och mjöl till en smulig deg, gärna i matberedare.
Tillsätt vattnet, en msk i taget tills det blir en smidig deg.
Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Grädda i ugn på 200 grader i ca 25 minuter.
Koka under tiden upp sirap, muscovadosocker och grädde till 120 grader eller tills den klarar kulprovet.
Tillsätt smöret i bitar, lite i taget.
Rör ner flingsalt.
Häll i kolan i pajskalet.
Låt svalna i kylen.
Lägg på lingonen vid servering.
Servera med vispgrädde.