Lingonkolapaj

Lingonkolapaj
Pajdeg
100 gram rumsvarmt smör
3,5 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Kolasås
1 dl grädde
1 dl ljust muscovadosocker
1 dl sirap
150 gram smör
1 tsk flingsalt
100 gram lingon
Dela smöret i bitar.
Blanda smör och mjöl till en smulig deg, gärna i matberedare.
Tillsätt vattnet, en msk i taget tills det blir en smidig deg.
Låt vila i minst 30 minuter i kylen.
Tryck ut pajdegen i en pajform.
Grädda i ugn på 200 grader i ca 25 minuter.
Koka under tiden upp sirap, muscovadosocker och grädde till 120 grader eller tills den klarar kulprovet.
Tillsätt smöret i bitar, lite i taget.
Rör ner flingsalt.
Häll i kolan i pajskalet.
Låt svalna i kylen.
Lägg på lingonen vid servering.
Servera med vispgrädde.