Snittar med orangecurd och saffran
Orangecurd snittar
2,5 dl vetemjöl
0,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 gram rumsvarmt smör
Fyllning: 1 dl orangecurd med saffran
Garnering: florsocker och vatten
Blanda ihop de torra igredienserna.
Tillsätt smöret i mindre bitar och arbeta snabbt ihop till en deg.
Dela i två bitar och rulla till längder.
Platta lite lätt och tryck en skåra i mitten med baksidan av en kniv eller liknande.
Fyll i curden i skåran.
Grädda på 175 grader i ca 15 minuter.
Dela i bitar.
Blanda florsocker med lite vatten och ringla över den kalla kakan.
Orangecurd med saffran
2 eko apelsiner
1 liten eko citron
2 äggulor
1 ägg
0,5 gram saffran
2 dl socker
100 gram smör
Tvätta apelsinerna och citronen.
Riv skalet fint från 1 apelsin.
Pressa ut saften ur apelsinerna och citronen.
Lägg skal, saften, socker, äggulor, ägg och saffran i en kastrull. Vispa ihop.
Låt sjuda på medelvärme under omrörning tills det tjocknat. Det får inte koka då kan det skära sig. Det tar ca 15-20 minuter.
Tillsätt smöret i tärningar och häll upp i glasburkar.
Förvaras i kylskåp.