Saffranskubb

Blir många saffransrecept i år, är det något annat ni önskar recept på ?

(null)

Saffranskubb


  • 6,5 dl vetemjöl
  • 0,5 gram saffran
  • 1,5 dl socker
  • 2 tsk hjorthornssalt 
  • 7 rivna bittermandlar
  • 125 gram rumsvarmt smör
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • Pärlsocker till topping

Sätt ugnen på 225 grader. 

Stöt saffran med lite av sockret i en mortel. 

Blanda det med övriga sockret, mjöl, hjorthornssalt och bittermandel i en bunke. 

Dela smöret i småbitar och blanda in det i mjölblandningen. 

Tillsätt ägg och mjölk och rör snabbt ihop till en deg. 

Dela degen i ca 20 bitar och rulla till bollar. 

Doppa i pärlsocker och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. 

Grädda i ugnen i ca 12 minuter. 


Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback