Mariannetryffel
Igår gjorde jag lite julgodis och det blev bland annat en Mariannetryffel
Mariannetryffel.
30 st mariannekarameller
250 gram mörk choklad minst 70 %
1 dl vispgrädde
200 gram vitchoklad
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp
30 st mariannekarameller
250 gram mörk choklad minst 70 %
1 dl vispgrädde
200 gram vitchoklad
1. Krossa Mariannekaramellerna fint, i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse. Se till att vara noggrann så att inga stora bitar blir kvar.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält.
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp
Kommentarer
Postat av: Emmas Julblogg
Du är ute i god tid! De ser riktigt fina och glansiga ut - bra temperering! :)
Svar:
victoriajul.blogg.se
Trackback