Årets julfrimärke
Så fint julfrimärke i år.
Batteridriven blomstjärna
Jag har helt snöat in på att göra julstjärnor och blomstjärnor. Det är så kul, inte så svårt heller men det tar sin tid och är lite enformigt.
Råkade göra för många remsor till min blomstjärna så jag gjorde en enkel som jag fäste en led slinga i så den kan hänga på ett ställe utan el.
Nu ska jag hitta nåt nytt projekt att ta mig an. Har ni förslag på stjärnor som man kan göra själv får ni gärna säga till.
Julpyssel - Blomstjärna
Idag har det regnat här hela dagen så jag tog tag i att göra färdigt min blomstjärna.
Är väl egentligen inte en "riktig" julbelysning utan skulle kunna hänga uppe hela året.
Jag har lite fått lite dille på att göra julstjärnor och blomstjärnor. Är så roligt och blir rätt bra men det tar ju sin lilla tid att göra.
Denna gången använde jag en överbliven tapetrulle, Karlssons klister och lite snöre och detta blev resultatet:
Den är vit men av någon anledning ser den gul ut när jag fotar den.
Årets blossa
Årets blossa har en smak av grönt te och mynta. Vad tror ni om den ?
Jag är väl inte helt såld på idén men den kanske kan bli bra ändå, är inte förtjust i mynta.
Dagens tips
Brukar ni köpa fotoprofukter i julklapp ?
Det brukar jag göra, det är väldigt uppskattat av de som får dem.
I år tror jag de kommer blir särskilt uppskattade då jag inte kunnat träffa min mormor och morfar på väldigt länge på grund av Corona.
I alla fall kan man köpa en värdecheck på Smartphoto och skapa dina julklappar senast 10 december och just nu får man upp till 45 % rabatt.
Saffransmörkulor
Har testat mig fram till en juligare variant av mörkulor.
Blev några misslyckade försök men tillslut så fick jag till det.
Saffransmörkulor
75 gram smör, rumsvarmt
0,5 gram saffran
1 msk kallt vatten
1,5 dl socker
2 msk vaniljsocker
3,25 dl vetemjöl
Blanda saffran med kallt vatten och låt stå i kylskåp i ca 30 min. (Hel saffran kan du mosa med en sked i en mugg till pulver)
Vispa ihop smöret med socker och vaniljsocker.
Tillsätt saffransvattnet.
Rör ner övriga ingredienser.
Rulla till bollar och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Grädda på 75 grader i 2 timmar.
Låt stå kvar i ugnen över natten.
Lingonrutor
Lingonrutor är verkligen nostalgi för mig, när jag gick på grundskolan 1-6 var vi alltid ute och plockade lingon med skolan som sedan skolköket gjorde lingonsylt av.
Vi fick alltid lite sylt så vi gjorde lingonrutor i klassen.
Lingonrutor
Botten:
150 gram smör
1,5 dl socker
1 ägg
4,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
2 dl lingonsylt
Topping:
50 gram smör
2 dl havregryn
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker.
Gör botten först.
- Vispa smör och socker fluffigt.
- Vispa ner ägget.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smörblandningen.
- Tryck ut på plåt med bakplåtspapper. Ca 1 cm hög.
- Bred på sylten.
Gör toppingen.
- smält smöret
- Rör ner resten av ingredienserna
- Bred över kakan.
Grädda på 175 grader i ca 20 minuter.