Hemmagjord snö

Chokladbomber


Tomteljus

Hasselnötsfudge

1,5 dl grädde
1,5 dl socker
1 msk ljus sirap
3 msk kakao
20 gram smör
50 g mjölkchoklad
100 gram hackade rostade
hasselnötter
Koka upp grädde, socker, sirap och kakao i en kastrull tills det klarar kulprovet
Tillsätt smör, choklad och nötter.
Häll i en form 15 x 15 cm
Låt stelna i kylskåp
Skär i bitar
Pepparkaksfudge

Pepparkaksfudge
1,5 dl grädde
1,5 dl socker
1 msk ljus sirap
1 msk kakao
20 gram smör
50 g mjölkchoklad
100 gram pepparkaksdeg
Låt grädde, socker, sirap och kakao koka upp tills det går att göra kulprovet.
Tillsätt smör och chokladen.
Blanda till en slät smet.
Tillsätt pepparkaksdegen.
Häll upp i form, jag hade en 15 x 15 cm
Höststjärna

Blåbärsfudge

250 gram blåbär
3 dl grädde
2 dl socker
2 msk vit sirap
3 msk flytande glykos
50 gram smör
185 gram vitchoklad
Blanda allt utom smör och den vita chokladen i en kastrull med tjock botten.
Låt koka upp på medelvärme till 120 grader. OBS var försiktig så det inte bränns!
När smeten är 120 grader eller det går att göra ett kulprov tillsätta smör och chokladen.
Häll upp i en form ( jag hade en 15 x 30 cm form)
Årets julkula
