Äppelmos
Har flera äppelträd på tomten och det betyder en massa äpplen. Idag har jag kokat äppelmos, jag brukar koka egen äppelmos att ha på julbordet. Att koka äppelmos är väldigt enkelt, det tar bara lite tid att skala äpplena.
Äppelmos
1 kg äpplen
1/2 dl vatten
1 dl socker
1. Skala, kärna ur och skiva äpplena.
2. Koka upp äpplena och vatten på svag värme. Rör om då och då så att äpplena inte bränner fast.
3. När äpplena är mjuka, rör ner sockeret och koka upp igen.
4. Mixa äpplena med matberedare eller stavmixer.
5. Häll upp i burkar och låt svalna.
6. Förvara i frysen där det håller i ca 1 år. I kylskåp håller det 1-2 veckor.
Gör ni egen äppelmos till jul?
Gekås

Den 6 November sätter jag mig på en buss och åker ca 13 timmar för att få komma till Ullared och underbara Gekås. Ska ni till Ullared nåt innan jul?
Länge kvar

Annars har jag rensat lite bland dotterns gamla vinterkläder och lagt ut lite till försäljning.
Än är det länge kvar till jul!
Julklapp
Jag brukar köpa julklappar när jag hittar nån bra grej till bra pris. Blir ju inte så dyrt i december då heller.
Har ni börjat köpa några julklappar ännu? När brukar ni börja köpa julklappar?

Julgodis: För stora och små sockerbagare

Ca pris 109:- finns bla hos Adlibris
Storfavorit i ny, utökad utgåva!
Att laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.
Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat och mozartkulor. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.
Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!
Johanna Westmans Julgodis är en nya utgåva av samma bok från 2008. Fast med xx nya recept på bland annat kardemummakringlor, julmacarons med lingonkräm och parmesan- och hasselnötskakor!
Julkokboken

För dig som vill fira en traditionell jul med alla goda inslag är Allt om Mats julkokbok ett inspirerande måste! Boken tar sin början redan i advent med recept på bland annat ätbara julklappar, godis, glögg- och adventsfestmenyer. Och naturligtvis pepparkaksbak. I Luciakapitlet hittar vi recept på allt från gröt och lussebullar till hemkryddat brännvin. Dan före dan lägger vi in sillar, gör köttbullar , bakar leverpastej och skinka. Har du lust finns även recept på sylta. Vi avslutar med en uppesittarkväll, smakar på skinkan tillsammans med en öl och vår egen snaps.
Ca pris 208:-
Panduro Hobby
Jag beställde bla

En sats för att göra en julgris.

Ett fint julpapper

Klippark med julmotiv
24 augusti

Jul 2011
Såg att på Gekås har dom redan börjat sälja julsaker men dom kommer inte att ha fullsortering av julsakerna förrän i slutet av september / början av oktober.

Bilden är tagen från Ullaredsbloggen.
Den 6-8 November kommer jag att åka till Ullared och jag är rätt säker på att det kommer att följa med en hel del julsaker hem