Kalljästa saffransbullar

Kalljästa lussebullar

1 gram saffran (2 pkt)

2 isbitar

1 pkt jäst

6 dl kall mjölk

150 gram rumsvarmt smör

2 ägg

0,5 tsk salt

Ca 15-17 dl vetemjöl


Lägg mald saffran med isbitarna i ett glas och låt isbiten smälta. 

Smula jästen i en bunke och lös den med lite mjölk. 

Tillsätt resten av mjölken. 

Tillsätt saffran, smöret i bitar, ägg och salt. 

Tillsätt mjölet i omgångar, den ska precis gå att kavla ut. 

Gör till lussekatter och lägg på en plåt, täck med plastfolie och låt stå i kylen till dagen efter. 


Dagen efter plockar du ut de ur kylskåpet och låt de stå i 1 timme. 

Grädda på 225 grader i ca 8 minuter. 


Pensla med smör och doppa i socker. 

(null)



Kommentarer

Lämna gärna en kommentar så blir jag jätte glad. Jag svarar på kommentarerna här, du får ett mail när jag svarat.

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback