Kalljästa saffransbullar
Kalljästa lussebullar
1 gram saffran (2 pkt)
2 isbitar
1 pkt jäst
6 dl kall mjölk
150 gram rumsvarmt smör
2 ägg
0,5 tsk salt
Ca 15-17 dl vetemjöl
Lägg mald saffran med isbitarna i ett glas och låt isbiten smälta.
Smula jästen i en bunke och lös den med lite mjölk.
Tillsätt resten av mjölken.
Tillsätt saffran, smöret i bitar, ägg och salt.
Tillsätt mjölet i omgångar, den ska precis gå att kavla ut.
Gör till lussekatter och lägg på en plåt, täck med plastfolie och låt stå i kylen till dagen efter.
Dagen efter plockar du ut de ur kylskåpet och låt de stå i 1 timme.
Grädda på 225 grader i ca 8 minuter.
Pensla med smör och doppa i socker.
Kommentarer
Trackback